Sve što ste željeli znati o Odredu izviđača "Plavi pingvin" te što su izviđači općenito, a kod nas možete i postati izviđač.

Ukratko o Odredu

Dragi posjetitelju!

Davne 1385. godine... ne, ne... šala...

Ideja o osnivanju našeg odreda izviđača vuče svoje korijene još iz davnina, ali malo bližih davnina, kada su naši sadašnji članovi, a tadašnji članovi O.I. "Đebo", izrazili želju za promjenom. Htjeli su nešto novo, drugačije i bolje. Ideja je bilo mnogo, no proteklo je dosta vremena prije nego što je ijedna bila realizirana. Naime, tek je u ljeto 1999. godine održan prvi sastanak budućih osnivača sadašnjeg Odreda.

Kao pravim izviđačima povezanim s prirodom, gradska vreva nije nam dopuštala organiziranje Odreda te smo se u ljeto 2000. morali povući u mir i samoću Velebita. Tako smo krenuli na akciju NKŽ Velebit Y2K koja je za krajnji cilj imala osvajanje najvišeg vrha Velebita - Vaganjskog vrha. Tamo je pala i konačna odluka. Odred moramo imati do kraja godine.

Ideju smo pažljivo i dugo razmatrali u svim aspektima sve do 12. listopada 2000. godine kada je sazvana Osnivačka skupština Odreda izviđača Plavi pingvin. Tako je 12. listopada 2000. godine osnovan Odred izviđača Plavi pingvin, donesen je Statut, te su donesene sve važnije odluke.

Odred je član:
    • Saveza izviđača Zagreba (SIZ),
    • Saveza izviđača Hrvatske (SIH) i
    • Svjetske skautske organizacije (WOSM).

Radimo po programu SIH-a koji je odobren od Ministarstva prosvjete i športa.

Danas Odred broji 56 članova u dobi od 9 do 43 godine. Svi članovi aktivno sudjeluju u ostvarivanju programa koji se svaki dan proširuje i nadopunjuje novim idejama i zanimljivim sadržajima.

Radimo na sedam osnovnih škola - OŠ "Izidor kršnjavi", OŠ "J.J.Strossmayer", OŠ "Cvjetno naselje", OŠ "Kralja Tomislava", OŠ "Julija Klovića", OŠ "Davorina Trstenaka" i OŠ "Tin Ujević" i to s djecom od 3. do 8. razreda.

Voditelji su stariji članovi koji su završili SIH-ovu školu za voditelje (tzv. "Šumsku školu" odobrenu od Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa).

Članovi sudjeluju na tjednim sastancima (po godištima) i idu na izlete i ostale aktivnosti Odreda. Od dosadašnjih aktivnosti možemo izdvojiti 11 proljetovanja, 15 zimovanja, 15 logorovanja, te već 14. organizaciju međunarodne akcije JOTI za područje RH.

Više o našim aktivnostima pročitajte na stranici AKTIVNOSTI.

Pratite nas i na Facebooku!

Raspored sastanaka

Ovdje je popis sastanaka po dobnim skupinama:

  • 3., 4. i 5. razred - NEDJELJOM u 17 sati
  • 6., 7. i 8. razred - NEDJELJOM u 18 sati
  • ostali i studenti - nazvati

Svi sastanci se održavaju u našim prostorijama u prolazu Cibona.

Prvi sastanak održat će se 25. rujna.

Upis novih članova

Upisi novih članova mogući su kroz cijelu godinu. Nazovite i dobit ćete sve informacije.

Svi novi članovi idu u termin zavisno o tome koji su razred. Za drukčije kombinacije molimo nazvati.

Svi sastanci održavaju se u prostorijama u prolazu Cibona, Savska 28.

Ukoliko imate bilo kakva pitanja u svezi izviđača slobodno nazovite na mobitele, pišite na mail ili dođite na sastanak (prema rasporedu).

 
 

ODRED IZVIĐAČA "PLAVI PINGVIN"

Prilaz Gjure Deželića 89
(sastanci su u Savskoj 28 - prolaz Cibona)
10000 Zagreb
mob: 091.6195.886
MB: 1525052
IBAN:HR39 2500 0091 1010 3297 2

e-mail: info@plavipingvin.hr

mobitel za informacije: 091.6195.886

Podaci ažurirani 1. rujna 2016. godine.
Moguće je da se u međuvremenu promijene informacije o broju članova i rasporedu sastanaka.