Sve što ste željeli znati o Odredu izviđača "Plavi pingvin" te što su izviđači općenito, a kod nas možete i postati izviđač.

Logorovanje s izviđačima - kvalitetan program ljetnih praznika

Saznajte više o ovogodišnjem logorovanju s Odredom izviđača "Plavi pingvin". Provedite kvalitetno ljetne praznike - u šumi. Za djecu i mlade - bolje od kampiranja!

[11.5.2016. 9:52:19 ]

Ove godine s nama na logorovanje ide i grupa francuza, pa će logorovanje – osim stvaranja novih prijateljstava – biti i mjesto na kojem ćemo izvježbati naš engleski i francuski!

Sve o ovogodišnjem logorovanju, kao i on line prijavu možete pronaći na web stranici Logorovanje s izviđačima.

Organizator logorovanja...

igra na logorovanju...je Odred izviđača "Plavi pingvin". Odred je do sada organizirao četrnaest ljetnih logorovanja.

Osim logorovanja organizirano je četrnaest zimovanja, deset proljetovanja te druge izviđačke aktivnosti. Cijeli program logorovanja vodit će naši licencirani voditelji.

Mjesto logorovanja...

...je teren u mjestu Kamanje u Karlovačkoj županiji, smješten uz samu rijeku Kupu. Teren je smješten na livadi u bukovoj šumi. Do terena se može doći osobnim automobilom. [TOP]

igra na logorovanjuVrijeme logorovanja...

...je od 17. do 31. srpnja 2016. godine.

Par dana prije početka logorovanja na teren dolaze konačari podići cijeli logor kako bi nas osnovni objekti dočekali spremni.[TOP]

Smještaj na logorovanju...

... bit će organiziran pod šatorima tipa kućica (za dvije osobe).igra na logorovanjuSve objekte na terenu, kao ljetnu kuhinju, blagovaonu, poljski WC (latrina) i tuševe izgradit će konačari par dana prije početka logorovanja.

Sudionici će biti grupirani u patrole (grupe do 10 djece). Svaka patrola ima svog voditelja, koji je zadužen za izvedbu planiranog programa na razini patrole, ali i za cjelodnevnu brigu i nadzor nad članovima patrole u suradnji s ostalim voditeljima. Svi voditelji imaju višegodišnje iskustvo u vođenju patrola te u organiziranju i provođenju logorovanja.[TOP]

Na logorovanju ćemo...

...se igrati, malo raditi, ponešto naučiti i puno se zabavljati. Cijeli program logorovanja već je unaprijed pripremljen – igre, kreativne radionice, međupatrolna natjecanja, izviđačka znanja (preživljavanje, paljenje vatre, orijentacija, izrada zaklona...), izleti, posjet spilji Vrlovci, spavanje u ručno izrađenom bivku, kupanje u rijeci Kupi te večernji zabavni program. Cijelo vrijeme bit ćemo na otvorenom, u prirodi.

Garantiramo da neće biti dosadno, štoviše — bit će to ljetna avantura za pamćenje.[TOP]

Sudionici logorovanja...

...su izviđači i planinke, poletarci i pčelice Odreda izviđača "Plavi pingvin" i njihovi roditelji te ostali gosti. Svi sudionici logorovanja moraju imati plaćenu članarinu za 2016. godinu (iznosi 300 kn).[TOP]

Cijena logorovanja...

igra na logorovanju ...iznosi 1.500 kn.

U cijenu su uračunati:

  • najam terena i boravišna taksa
  • prijevoz vlakom
  • 4 obroka dnevno
  • smještaj u šatorima
  • posjet špilji Vrlovki
  • programski troškovi
  • stručni voditelji
  • majica logorovanja (T-shirt).

Doplata za vegetarijansku prehranu: 300 kn

Uvjet za odlazak na logorovanje s odredom izviđača "Plavi pingvin" je uredno plaćena članarina za 2016. godinu (iznosi 300 kn).

Popusti...

...su mogući za braću i sestre na logorovanju:

  • drugo dijete ima popust 15% (taksa iznosi 1.275 kn)
  • treće dijete ima popust 20% (taksa iznosi 1.200 kn).

[TOP]

 Prijave...

...su moguće do ponedjeljka 11. srpnja 2016 godine. Prilikom prijave potrebno je uplatiti predujam od 150 kn. Prijave bez uplate predujma neće se uzimati kao ozbiljne.

Za vas smo pripremili i mogućnost ONLINE PRIJAVE za logorovanje.

U slučaju otkaza vrijede naši Uvjeti putovanja.

Broj mjesta je ograničen![TOP]

Plaćanje...

...je moguće izvršiti uplatom na račun Odreda HR39 2500 0091 1010 3297 2 ili gotovinom po dogovoru. Kao svrhu plaćanja upišite "Logorovanje 2016". Ukoliko ispunite online prijavu tad ćete e-mailom dobiti primjerak ispunjene uplatnice, kao i popis opreme.

Molimo da za svaki slučaj javite da ste izvršili uplatu.

Moguće je plaćanje u više rata!

Zadnji rok za uplatu cijelog iznosa je ponedjeljak 11. srpnja 2016. godine.[TOP]

Raspored putovanja:

odlazak je vlakom s Glavnog kolodvora u nedjelju, 17. srpnja u 7:45 sati (okupljanje u 7 sati kod stare lokomotive pred Poštom 1), a povratak je u nedjelju, 31. srpnja 2016. godine na Glavni kolodvor u 17.31 sat. [TOP]

Mogućnost posjete...

...pozivamo i Vas, roditelje, da nas posjetite na izviđačku nedjelju 24. srpnja kad posjetiteljima otvaramo vrata logora. Za vas pripremamo poseban izviđački ručak! :)

Iznimno nas možete posjetiti i u ostale dane uz prethodnu najavu. Kamanje je samo sat vremena od Zagreba. [TOP]

Obavezna oprema na logorovanju

Za vas smo pripremili popis obavezne opreme na logorovanju koju svaki sudionik mora imati.