Sve što ste željeli znati o Odredu izviđača "Plavi pingvin" te što su izviđači općenito, a kod nas možete i postati izviđač.

Logorovanje "Gomirje 2012"

Sve o predstojećem ljetnom kampu (logorovanju)...

[22.4.2012. 18:18:01 | pročitana: 4499x ]
Za vas smo pripremili i mogućnost ONLINE PRIJAVE
 
 
 
Organizator logorovanja... 
je Odred izviđača "Plavi pingvin". Odred je do sada organizirao jedanaest logorovanja. 
 
Osim logorovanja organizirano je jedanaest zimovanja, sedam proljetovanja te druge izviđačke aktivnosti. Cijeli program logorovanja vodit će naši licencirani voditelji. 
 
Mjesto logorovanja... 
...je teren 2 km udaljen od centra mjesta Gomirje u Gorskom kotaru (između Ogulina i Vrbovskog). Do terena se može doći osobnim automobilom. 
 
Vrijeme logorovanja... 
...je od 22. srpnja do 5. kolovoza 2012. godine. 
 
Par dana prije početka logorovanja na teren dolaze konačari podići cijeli logor kako bi nas osnovni objekti dočekali spremni. 
 
Smještaj na logorovanju... 
bit će organiziran pod šatorima tipa kućica (za dvije osobe). Sve objekte na terenu, kao ljetnu kuhinju, blagovaonu, poljski WC (latrina) i tuš izgradit će konačari par dana prije početka logorovanja. 
 
Sudionici će biti grupirani u patrole (grupe do 10 djece). Svaka patrola ima svog voditelja, koji je zadužen za izvedbu planiranog programa na razini patrole, ali i za cjelodnevnu brigu i nadzor nad članovima patrole uz suradnju s ostalim voditeljima. Svi voditelji imaju višegodišnje iskustvo u vođenju patrola te u organiziranju i provođenju logorovanja. 
 
Na logorovanju ćemo... 
...se igrati, malo raditi, ponešto naučiti i puno se zabavljati. Cijeli program logorovanja već je unaprijed pripremljen – igre, kreativne radionice, međupatrolna natjecanja, izviđačka znanja (paljenje vatre, orijentacija, izrada zaklona...), izleti, potraga za blagom, spavanje u ručno izrađenom bivku, kupanje te večernji zabavni program. Cijelo vrijeme bit ćemo na otvorenom, u prirodi. 
 
Garantiramo da vam neće biti dosadno, štoviše - bit će to avantura za pamćenje. 
 
Sudionici logorovanja... 
...su izviđači i planinke, poletarci i pčelice Odreda izviđača "Plavi pingvin" i njihovi roditelji te ostali gosti. Svi sudionici logorovanja moraju imati plaćenu članarinu za 2012. godinu (iznosi 300 kn). 
 
Cijena logorovanja... 
iznosi 1.350 kn. 
 
U cijenu su uračunati: 
- najam terena i boravišna taksa 
- prijevoz autobusom 
- 4 obroka dnevno (prvi i zadnji obrok ručak) 
- smještaj u šatorima 
- programski troškovi 
- stručni voditelji 
- majica logorovanja (T-shirt). 
 
Uvjet za odlazak na logorovanje s odredom izviđača "Plavi pingvin" je uredno plaćena članarina za 2012. godinu (iznosi 300 kn). 
 
Prijave... 
...su moguće do petka 13. srpnja 2012. godine. Prilikom prijave potrebno je uplatiti predujam od 150 kn. Prijave bez uplate predujma neće se uzimati kao ozbiljne. 
 
Za vas smo pripremili i mogućnost ONLINE PRIJAVE
 
U slučaju otkaza vrijede naši Uvjeti putovanja. 
 
Broj mjesta je ograničen! 
 
 
Plaćanje... 
...je moguće izvršiti općom uplatnicom na žiro-račun Odreda 2500009-1101032972 ili gotovinom po dogovoru. Kao svrhu plaćanja upišite "Logorovanje 2012". Ukoliko ispunite online prijavu tad ćete e-mailom dobiti primjerak ispunjene uplatnice. 
Molimo da za svaki slučaj javite da ste izvršili uplatu. 
 
Moguće je plaćanje u više rata! 
Zadnji rok za uplatu cijelog iznosa je petak 13. srpnja 2010. godine. 
 
Raspored putovanja... 
...odlazak je vlakom s Glavnog kolodvora u nedjelju 22. srpnja u 8 sati (okupljanje 45 minuta ranije kod stare lokomotive pred Poštom 1), a povratak je u nedjelju 5. kolovoza 2012. godine na Glavni kolodvor u 18.30 sati. O točnom vremenu polaska bit ćete na vrijeme obaviješteni. 
 
Mogućnost posjete... 
...pozivamo i Vas, roditelje, da nas posjetite na izviđačku nedjelju 29. srpnja kad posjetiteljima otvaramo vrata logora. Iznimno nas možete posjetiti i u ostale dane uz prethodnu najavu.