Sve što ste željeli znati o Odredu izviđača "Plavi pingvin" te što su izviđači općenito, a kod nas možete i postati izviđač.

JOTI 2014

Jamboree On The Internet, 18. i 19. listopada 2014. godine

[9.10.2014. 10:55:01 | pročitana: 1171x ]
U subotu i nedjelju 18. i 19. listopada dogodit će se velika međunarodna smotra izviđača na Internetu. Ovogodišnji 18. JOTI – Jamboree on the Internet (Jamboree – međunarodna smotra izviđača) međunarodni je izviđački susret na Internetu koji se održava svake godine trećeg vikenda u listopadu. Ove godine Odred izviđača "Plavi pingvin" već 14. put organizira akciju u Zagrebu te na internetu za sve izviđače u Hrvatskoj. 
 
Tijekom tog vikenda na Internetu će se susresti tisuće izviđača iz cijeloga svijeta. Komunikacija će se odvijati pretežno putem elektroničke pošte i "chat" programa IRC. Za izviđače su otvoreni posebni JOTI serveri (ScoutLink) kojima upravljaju izviđači i na kojima vrijede izviđački zakoni i način ponašanja. JOTI izviđačima omogućuje stvaranje prijateljstava s izviđačima iz drugih država, a ujedno pruža mogućnost saznavanja mnogih stvari o životu drugih izviđača u svijetu. Često se ti kontakti očuvaju i više godina pa su prethodnica kasnijim susretima i zajedničkim akcijama.  
 
JOTI je službena akcija Svjetske izviđačke organizacije WOSM (World Organization of Scout Movement) još od 1997. godine, a svake godine održava se treći vikend u listopadu. Akcija ove godine počinje od subote 18. listopada u 00:00 sati i traje do nedjelje 19. listopada u 24:00 sata, tj. neprekidno 48 sati
 
Za sve sudionike (koji se registriraju) organizirali smo nagradnu igru - skupljanje kontakata. izviđači će imati zadatak družiti se s izviđačima diljem svijeta i pritom svaki kontakt zabilježiti na JOTI stanicama – joti.scoutpark.net. Ukoliko želite sudjelovati u nagradnoj igri potrebno se registrirati. Na stranicama se ujedno nalazi i karta svijeta na kojoj će biti zabilježene sve zemlje s kojima je ostvaren kontakt. U igri mogu sudjelovati svi izviđači hrvatske registrirani u SIHu. 
 
 
Za članove Odreda izviđača "Plavi pingvin" organiziramo druženje na Internetu u subotu, 18. listopada kada bi se, prema rasporedu, trebali pojaviti u prostorijama u Klaićevoj: 
- poletarci od 11 do 13 sati 
- izviđači od 13 do 17 sati.