Sve što ste željeli znati o Odredu izviđača "Plavi pingvin" te što su izviđači općenito, a kod nas možete i postati izviđač.

Izviđačko logorovanje - zabavan ljetni kamp za djecu i mlade

Omogućite djeci zanimljivo i aktivno ljeto uz nezaboravan izviđački program u prirodi - spoj odmora i edukacije, sporta i rekreacije, prijateljstva i zabave!

[19.6.2016. 21:33:31 ]

Prijatelji iz Hrvatske, ali i Europe...Ljudi često ne znaju što to izviđači zapravo rade i što zapravo znači "Izviđačko logorovanje". Možemo vam reći da je to nezaboravan odmor iz snova za djecu i mlade, uz stručno vodstvo i brigu 24 sata dnevno, mnoštvo zabavnih aktivnosti, maštovite edukativne programe i radionice te nove prijatelje iz Hrvatske (a ove godine i iz Francuske).

Izviđački kamp osmišljen je kao spoj odmora i edukacije, sporta i rekreacije, prijateljstva i zabave.

Postoji jedna velika razlika od sličnih dječjih, ljetnih kampova - dnevni program je potpuno osmišljen, prepun aktivnosti i radionica koje će zabaviti, ali i educirati vašu djecu, kao i posebnog programa (vještine i vještarstva) kojeg svaki sudionik ispunjava po želji i afinitetu. Dnevni program počinje od buđenja, pa sve do večernjeg zabavnog programa (KZP) uz logorsku vatru, tako da vašoj djeci nikad neće biti dosadno.

Spajanje samo špagomPraktične aktivnosti

Vaša djeca će naučiti koristiti alat, pilu i sjekiru, te će već prvog dana sami napraviti policu za svoj šator - i to samo od drveta i špage. Naravno, sve uz prethodnu poduku i stručno vodstvo.

Tijekom logorovanja će izrađivati i druge logorske objekte, pa će tako izraditi i sušilo za veš, znakove, patent za pranje suđa, klupu i na kraju ulaz u logor / osmatračnicu. Također samo od špage i drveta.

Izrada policaOsmatračnica - samo špagom i drvetom

Osmatračnica, napravljena samo od drveta i špage! cool


Stariji izviđači izrađuju ulaz u logor

 

Zanimljive grupne igre i aktivnostiAktivan program

Dan na logorovanju prepun je zanimljivih aktivnosti - razne radionice, grupne igre, staza izazova, potraga za blagom (orijentacija po karti uz rješavanje zadataka), gađanje lukom i strijelom, izrada pračke, slackline, Capture the Flag (najočekivanija aktivnost na logorovanju), ScoutBall (saznat ćete), strašna staza, vezanje čvorova, rad s busolom, noćna straža, kupanje u rijeci i mnoge druge ispunit će vrijeme vašoj djeci, te napregnuti njihovo razmišljanje i kreativnost. Za kraj tu je i zajedničko noćenje van logora u izrađenom zaklonu, polaganje izviđačkog zavjeta i zadnja vatra.

Svaku večer organiziran je zanimljiv zabavni program uz logorsku vatru, koji se večinom sastoji od skečeva koje osmisle sama djeca.

Nezaboravan program

Ako nije dovoljno to što spavate u šumi kraj rijeke, na terenu koji inače nije uređen kamp, već sve napravimo sami - od kuhinje do WC-a i tuševa - vjerujte nam da će vaša djeca provesti vrijeme u aktivnostima koje sigurno neće doživjeti na nijednom drugom ljetovanju. Jer izviđački program je poseban po tome što uz igru i zabavu potiće djecu na razmišljanje i timski rad te razvija njihove umne i kreativne sposobnosti.

U nastavku pogledajte slike s raznih aktivnosti s prošlih logorovanja.