Sve što ste željeli znati o Odredu izviđača "Plavi pingvin" te što su izviđači općenito, a kod nas možete i postati izviđač.

Izviđači ukrasili zagrebačke spomenike

Malo smo se igrali...

[17.5.2014. 16:31:43 | pročitana: 947x ]
U subotu, 17. svibnja, izviđači Odreda izviđača "Plavi pingvin" obilazili su spomenike po centru grada Zagreba – ukrašavali su ih izviđačkim maramama povodom Dana izviđača, koji se u Hrvatskoj obilježava 19. svibnja. 
 
Izviđači su imali zadatak, orijentirajući se uz pomoć karte, obići zadane spomenike po gradu – od Rokovog perivoja, preko Gornjeg grada, do samog centra grada. Tako su maramu dobili Miroslav Krleža, A.G. Matoš, Ribar, Zagorka, Kumica Barica te mnogi drugi. 
 
Ovom aktivnošću izviđači su, osim znanja orijentacije po karti, naučili i puno zanimljivosti o svom gradu. Osim što sad znaju više o spomenicima naših velikana, saznali su i gdje se u Zagrebu nalazi najstariji grb Grada Zagreba, kao i jedini spomenik psu u Zagrebu. 
 
Odred izviđača "Plavi pingvin" radi s djecom u centru Zagreba, zanimljive aktivnosti nudi tijekom cijele školske godine, a sve završava dvotjednim izviđačkim logorovanjem za vrijeme ljetnih praznika.