Sve što ste željeli znati o Odredu izviđača "Plavi pingvin" te što su izviđači općenito, a kod nas možete i postati izviđač.

Danas nam je 16 godina!

Na današnji dan Odred slavi svoj 16. rođendan

[12.10.2016. 18:29:36 ]

Na današnji dan, prije točno 16 godina, mala grupa od 10 sudionika okupila se u XIII gimnaziji na osnivačkoj sjednici Odreda izviđača "Plavi pingvin".

Ostalo je povijest!

U 16 godina u radu Odreda pomagali su mnogi mladi ljudi, većinom srednjoškolske i fakultetske dobi time što su vodili jata i patrole kao predvodnici na sastancima, ali i na jednodnevnim izletima te zimovanjima i logorovanjima. Ne smijemo zaboraviti i one malo starije kadrove, koji su na aktivnostima također odigrali ključnu ulogu u putu i razvitku Odreda kroz sve ove godine.

Zbog njihovog djelovanja danas se možemo pohvaliti mnogim dostignućima: brojnim peharima s natjecanja za mlađe i starije kategorije, 15 samostalno održanih logorovanja, 13 samostalnih zimovanja, brojnih izleta putem kojih smo bolje upoznali prirodu i povijest Hrvatske, ali i njene zabavne sadržaje.

Također moramo spomenuti i trenutne članove Uprave koji su ponovo dokazali svoje znanje i sposobnost tako što su proglašeni najboljim tečajcima na ovogodišnjoj Šumskoj školi - službenom tečaju za osposobljavanje voditelja Saveza izviđača Hrvatske.

Budite s nama i nadalje, a mi ćemo i dalje paziti i odgajati vašu djecu.

Budi pripravan!