Sve što ste željeli znati o Odredu izviđača "Plavi pingvin" te što su izviđači općenito, a kod nas možete i postati izviđač.

10 mobilnih aplikacija za korištenje u svakodnevnim avanturama

Igra i zabava uz smartphone

[21.10.2015. 11:39:14 | pročitana: 835x ]

Aplikacije za identifikaciju

Star Walk

S ovim interaktivnim astronomskim vodičem imat ćete nebo u svojim rukama. Star Walk će vam u stvarnom vremenu i uz prošireni stvarnost pomoći da istražite 200.000 zvijezda, planeta, satelita i zviježđa. S velikom količinom informacija možete se diviti svakom od nebeskih tijela, a i nikad nećete ostati bez stvari za razgovor na sljedećem noćnom izletu.

Preuzmite aplikaciju ovdje.

Warblr

Odmah postanite detektiv za ptice pomoću Warblr, aplikacijom za prepoznavanje pjeva ptica. Koristite ga u šumi, parku i na ulice i slušajte njihove jedinstvene zvukove. Warblr će tada po zvuku odrediti koja je to ptica i pomoći vam da saznate više o njoj.

Preuzmite aplikaciju ovdje.

Coton

Gledanje oblaka postavite na potpuno novu razinu s ovom aplikacijom koja može prepoznati oblake i predvidjeti vrijeme. Sljedeći put kada ležite na leđima s pogledom u nebo, ne samo da ćete pronaći oblak koji izgleda kao svinja, kuća ili vilica – sad ćete točno znati koji je to tip oblaka!

Preuzmite aplikaciju ovdje.

Zabavne igre

Zombies, run!

Unesite malo uzbuđenja u vaše trčanje uz igru Zombies, run!. Ova igra vas uranja u zombi avanturu u kojoj je jedini način na za preživljavanje hodanje, džogiranje ili trčanje.

Preuzmite aplikaciju ovdje.

The Walk

Zavežite svoje cipele za hodanje i izazovite sebe na šetnju ovom uzbudljivom pričom i igrom dugom 800 kilometara. Cilj igre je spasiti svijet od napada, a jedini način da ostanete živi je hodanje!

Preuzmite aplikaciju ovdje.

Geocaching

Geocaching je najveća svjetska potraga za blagom, a vi možete biti dio nje… ali prvo, za početak, preuzmite ovu aplikaciju, skupite prijatelje i izađite van kako bi pronašli skrivene geocacheve po Hrvatskoj!

Preuzmite aplikaciju ovdje.

Osnovne aplikacije

Map My Hike

Bilo da planinarite preko vrhova, šećete kroz šumu ili uz cestu, koristite Map My Hike za praćenje vaše aktivnosti (trajanje, udaljenost, tempo, brzina, visina i ruta).

Preuzmite aplikaciju ovdje.

Knot Guide

Svaki izviđač treba dobro poznavati čvorove. Ali ne pamti se svaki čvor lako. Knot Guide aplikacija pomoći će vam u učenju vezanja 95 različitih čvorova.

Preuzmite aplikaciju ovdje.

St John Ambulance First Aid

Imajte stručne savjete iz prve pomoći na dohvat ruke za iznenadne hitne slučajeve. Ovaj besplatna aplikacija donosi važne informacije o tome kako se nositi s različitim scenarijima iz prve pomoći.

Preuzmite aplikaciju ovdje.

OS Locate

Možete koristiti OS Locate aplikaciju uz vašu topografsku kartu kako bi pronašli vašu poziciju. U aplikaciji možete naći i digitalni kompas, pogodno za avanture. Također, podijelite svoju avanturu na društvenoj mreži, kao i s obitelji i prijateljima s ugrađenom funkcijom za dijeljenje.

Preuzmite aplikaciju ovdje.

Koje aplikacije koristite na svojim svakodnevnim avanturama? Podijelite ih na našim Facebook stranicama.